tisdag 13 november 2012

Förberedelser


Både jag och Sofie kommer skriva inlägg här och om ni undrar vem det är som skriver så bara kolla längst ner i inlägget så ser ni vem. Just nu håller vi på att förbereda för fullt, både för hemkomst och avfärd. Noahs rum är klart och där finns massor av leksaker som vi skaffat och även fått från snälla vänner. Stort tack för detta!Han kommer garanterat bli jätteglad och nyfiken på allt när vi kommer hem. Jag ser framför mig att vi är helt slut efter resan medan han går loss på alla leksaker och jag inser redan nu att en kopp kaffe kommer få en helt annan mening än förut.


Utanför Noahs rum har vi nu också fått ordning på vårt nya mysrum där det finns barnfilmer och annat kul. Mycket av möblerna har vi köpt begagnat på Blocket och vi fick i sort sett ett helt nytt rum för en billig peng. Det här rummet är nästan mysigare än vårt andra tv-rum och jag tror vi kommer spendera mycket tid här. Vi vet ju inte riktigt hur Noah är och kanske vill han ha oss nära när han sover i början och då är vi precis utanför.


Sängen är bäddad och den har vi flyttat in i vårt sovrum där han ska få sova första tiden. Han är van att sova i sal på barnhemmet och för anknytningens skull ska få han möjligheten att sova i vår säng. Vi vet inte om han kommer vilja sova hos oss eller om han vill sova i sin egen säng så därför ställer vi den vid sidan så får han själv välja vilket som känns bäst.


Väskorna är snart packade och vi har en hel väska med bara gåvor till Noahs barnhem och tjänstemän som kommer vara inblandade i processen. Vi har fått reda på att vi ska ha med sju gåvor, det är brukligt att man gör så här i Kina. En lustig sak med nästan alla leksaker är att dom är tillverkade i Kina och nu flyger vi dit dom igen. Även Pippi, Lilla Gubben och MFF-boken "Mitt första mål" är tillverkade i Kina. Jag hoppas att barnhemsbarnen gillar himmelsblått!


Till Noahs långa resa med flyget har vi laddat iPaden med barn-appar som vi hoppas han ska gilla och kommer hålla honom sysselsatt. Vi kommer också ha med lite överraskningar i form av små presenter som han kommer få då och då för att inte bli uttråkad. Vi är vana vid att flyga men har ju aldrig flugit med en 2½-åring, allt känns ändå under kontroll och jag hoppas han kommer uppleva sin första flygresa som en trevlig resa. Det känns som om vi har bra koll på läget!

11 kommentarer:

Ingmarie sa...

Det känns nästan som om jag ska åka själv för jag är jättepirrig!Är obeskrivbart glad över att du/ni vill dela med er av detta! Tack! Och kram. :-)

Helena Pettersson sa...

Kul att få läsa om Noah! :) Håller alla tummar och tår för er att allt ska gå bra. Kramar

Anna Margareta sa...

Jag blir alldeles tårögd när jag läser om hur fint ni tänker om lilla Noah och hur ni gjort allt så bra för honom. Tänk att få en sådan mamma och pappa. Jag blir så varm ändå in i hjärtat. Ert livs resa. Stora kramar och en massa lycka till.

Andréa sa...

Just den där appen går hem hos oss. Speciellt den där katten som mjauar är poppis :)

Sarah Gati sa...

Så glad för er skull, lycka till med resan!

Medea sa...

Vilket fint rum ni har gjort till Noah. Så spännande för honom att upptäcka allt där och att allt hans eget.

Lycka till på resan!

EvaD sa...

Va otroligt fint ni gjort! Noah kommer att bli helt överväldigad. Tänk att få ett sådant rum och en sån mammma och pappa!!!! Detär ju bara win win fö alla! Nu gråterjag igen! Kram och ha det

Anonym sa...

Stor lycka! Större lycka snart! Stora känslor!
Stort lycka till!

/Hanna

Peter sa...

Åh han kommer få det så bra hos er. Grattis till honom.

Det där med barn ställer allt upp och ner i tillvaron men oftast med ren glädje.

Våran snart ettåring får oss att le många gånger dagligen så jag tror ni kommer le ännu mer framöver.

Lycka till med allt på resan.

Anonym sa...

Ååå vad fint ni gjort i Noahs rum! Håller med om det där om win win situation.. Grattis till er alla tre.
Det ska bli så spännande att få följa med på er livs resa.
Res försiktigt!

// Pernilla Hult

Patrik Gati sa...

Lycka till!!
Ska bli spännande att följa er.