onsdag 14 november 2012

Ikväll åker vi!

Nu är i stort sett allt packat och vi har städat huset åt vår husvakt som kommer bo här medan vi är borta. Jag hoppas vi kan hålla bloggen vid liv under vår tid i Kina och jag har lite olika lösningar för att komma förbi censuren i Kina. Vi hoppas det ska fungera och skulle ni inte få fler uppdateringar efter detta så betyder det att vi inte kommer ut på nätet som vi ska. Det har alltså inte hänt oss något om det mot förmodan skulle bli tyst här. Vi kommer heller inte ha så mycket tid att svara på kommentarer här på bloggen men vi läser alla och är glada för alla fina ord vi fått.

Lanzhou

Nu flyger vi först till Beijing där vi gör en kort visit innan vi flyger vidare till provinsen där Noah finns. Vi kommer befinna oss i provinshuvudstaden som heter Lanzhou men det är inte där Noahs barhem ligger. Hans barnhem ligger en bit norrut i utkanten av Gobiöknen inte långt från Mongoliet. Vi kommer inte åka dit utan Noah kommer till oss med en delegation från barnhemmet och överlämnandet sker nu på söndag.

Med delegationen kommer också finnas en annan liten kille till som är Noahs kompis från barnhemmet. Dom är exakt lika gamla och vi är så glada över att dom båda kommer åka därifrån samtidigt. Den andra familjen har vi träffat flera gånger här hemma och vi kommer nu vara på exakt samma resa. Vi har också sett till att vi har fått flygstolar i närheten av varandra vilket jag tror kommer göra resan lättare för dom båda. Dom kommer ju skiljas från sitt barnhem som är deras fasta punkt just nu och att dom kan fortsätta hålla ihop känns så bra. Vi bor heller inte långt ifrån den andra familjen här hemma så dom kommer få fortsätta vara vänner även här. Det känns så bra och vi är så glada över detta!

Det kommer hända en massa saker i Kina och jag hoppas som sagt att vi ska kunna fortsätta uppdatera här. Skulle det inte gå så lägger jag in vårt program här under där ni kan se vad som händer dag för dag ifall det skulle bli tyst här. Ha det bra alla så hoppas jag ni hör från Kina snart!

15/11 Landar i Beijing där vi möter upp med en kontaktperson från vår organisation.
Sedan transfer till vårt hotell.

16/11 Besöker Kinesiska muren

17/11 Flyger till Lanzhou

18/11 Den stora dagen då vi får Noah!!! Pappersexercis samt shopping för barnartiklar som är bra att ha.

19/11 Registrering av papper, fixa pass samt en ceremoni kring det hela. Om jag har förstått allt rätt är det då klart att Noah är vår till 100%. Hoppas kunna visa en bild på honom då också då vi inte får lägga ut något innan adoptionen är helt klar. Han är världens gulligaste lilla kille!

20/11 Mera papper, läkarundersökning samt besök i någon lokal park.

21/11 Besök av Gula Floden och ännu en park.

22/11 En ledig dag

23/11 Besöka museum och ännu en park samt hämta upp dokument.

24/11 Flyger till Beijing till samma hotell som vi bodde på i början av vistelsen.

25/11 Ledig dag

26/11 Söka Visa. Besöka pandor och sommarpalatset

27/11 Besöka förbjudna staden

28/11 Ledig dag

29/11 Vi flyger hem


14 kommentarer:

Staffan sa...

Nu är det dags - äntligen!!! Ha en fin resa och jag tycker bara det är så otroligt häftigt att de här två små killarna får fortsätta träffas under uppväxten men nu i Sverige, jag tror det kommer vara väldigt betydelsefullt och positivt för dem!

Dante9 sa...

Ett stort lycka ! till ni har en härlig resa framför er :-)

Helena Pettersson sa...

Spännande! :)

Anonym sa...

Daniel och Sofie,

Jag har följt er resa på Facebook på sistone, och är så glad för att ni snart får träffa er lilla kille!!!

Stort lycka till och njut av det hela!

Stor kram och massor av tankar
//Katharina

EvaD sa...

Det stora äventyret börjar nu!!!!!! Ha en unerbar tid i Kina. Det blir fina minnen att delge Noah när han växer upp. Kram

Marie Doggart sa...

Stort Lycka till med lillkillen och er resa!
Marie och George

anneliten sa...

Får skaffa något plastöverdrag om jag ska fortsätta läsa om detta. Tårarna droppar över tangentbordet nämligen. Så himla underbart!

Tony Jönsson sa...

Denna stora livshändelse är ni såååå värda. Ha en härlig resa :)))

Anonym sa...

Vilka fina föräldrar han kommer att få. Önskar Er lycka till och allt gott när ni nu får tillökning i familjen! Kram Marie, Danne & Céline

Mikael.P sa...

Stort lycka till på resan. Kommer bli kanon !

Anonym sa...

Blir så tårögd när jag hör om era planer, om exempelvis flygplansplatserna. Ni kommer att bli underbara föräldrar
//bloggläsaren Tina

-anki sa...

Åååå _äntligen_!!!!!! Alla mina tankar, lyckönskningar och många goda känslor i hjärtat till er! Stor kram -anki ("köksan" på bröllopet)

PS, jag förväntar mig att få veta ungefär vilken storlek N drar i kläder! <3

Anonym sa...

Härligt underbart, snart blir ni tre och det är ju inte klokt vad allt är toppen. Önskar er all lycka på er livs resa. Längtar att få träffa er alla tre.

Kramar från Sara & Mathias i Klåggan

Linda A sa...

så underbart för er :)
Kram från Linda