fredag 16 november 2012

I Beijing

Då har vi äntligen fått igång vårt internet efter mycket om och men så här kommer en kort uppdatering från Beijing.


Utan för rutan när vi vaknade upp efter nattflyget


Resan gick smidigt utan strul och när vi flög in över det vackra bergiga Mongoliet och när vi närmade oss landning började det verkligen kittla i magen. Nu är vi här!!!

 
 

Vår guide mötte upp oss precis som planerat och vi har fått ett fint hotell mitt i smeten nära till allt. Det känns märkligt att inte vara här som turist och shopping är det sista vi har i huvudet trots att här är massor av butiker.

Idag var vi ute på Kinesiska muren där vi möttes av fint väder och vi klättrade en bra bit upp på dom branta trapporna. En häftig upplevelse som vi passade på att njuta av trots att vi inte riktigt är här mentalt just nu.Ikväll testade vi dumplings och stället vi var på hade massor att välja på. Vi tog lite olika varianter vara av en hette spicy "meat". Vår kinesiska bordsgranne hörde vad vi beställde och sa till oss...

You have just ordered donkey, just so you know...

Vi fick snabbt ändrat vår beställning till något annat och har lärt oss en första läxa. Hädanefter ska vi bara beställa in "specificerat" kött och inte bara "kött" för då kan det nog vara lite av varje.

Nu håller vi på att packa igen och imorgon bär det av med flyg till Lanzhou där vi får träffa Noah på söndag. Det ska bli så sjukt spännande och jag hoppas vi ska kunna skriva lite kort när vi kommer dit.

Ha en riktigt bra helg alla så hoppas vi att ni kommer höra ifrån oss snart igen!

24 kommentarer:

Kristina Morin sa...

Underbart! Gåshud av att läsa :) Positiv gåshud då altså :)

Catrine sa...

Wow! Tänker massor på er! Stor varm kram, C

Adam Crona sa...

Vad härligt det låter... nästa gång ni kommer dit får ni springa marathon på muren ;-)

Anna (Orka mera) sa...

Kul att höra från er igen! Och tur att ni slapp åsnan! Ser framemot nästa rapport, det här är ju hur spännande som helst!

Fridas gård sa...

Kul och höra från er...;)! Ni verkar ha det kallare om öronen på Muren än vi har. Annars har det inte hänt så mycket i Haglösa sedan ni åkte, lite mer bråte har kommit ut från Ancora, dock...;)!!

Iréne o Anders sa...

Tack för att vi får vara med er på er livs resa. Jag läser med spänning det ni berättar och rörs till tårar. Kramar från Iréne o Anders.

Heli sa...

Så kul att få "följa med" på er resa. Och så härligt att ni snart ska få träffa er efterlängtade son!

Anonym sa...

Skönt att ni kom fram safe and sound. Och snart är ni hos Noah :)
Kram
Pernilla Hult

EvaD sa...

Vilken tur att ni slapp åsnan som Anna sa. Man kan ju även råka på hund så se upp! Gläds med er att allt verkar fungera. Förstår att anspänningen nu är stor! Stort lycka till på söndag! Kram

Sofia B sa...

Snartsnart söndag! Kram tiller båda!

Anonym sa...

Spännande att ta del av er resa, längtar till söndag ...

Kram Sara med familj

Carina & Hugo sa...

Vad skönt att resan gått bra. Kan tänka mig att ni har annat i tankarna och har svårt att njuta av allt annat. Man blir ju själv lite nervös när man tänker på vad ni har framför er. Stort LYCKA TILL på söndag. Hugo hoppas få träffa sin nya kompis sen när ni är redo.
Kramar från oss

Katja sa...

Ohh jag är med er hela vägen. Minns som det var igår fast idag är det ganska längesedan. Ohhh liiiite avundsjuk är jag allt. Ha det bäst!!!! Ta massor med foto det är så kul sen... / Kram Katja

Anna sa...

Jag som precis nästan tänkte på er när jag var ute och sprang. Härligt att ni är framme.

Ingmarie sa...

Oj oj! Vilken spänning! helt ofattbart egentligen!
(fast jag kan inte riktigt förstå skillnaden på tex att äta åsna kontra ko om man nu äter kött...) ;-) )

Jonna sa...

såå spännande, all lycka önskar jag er på resan!

Anonym sa...

Fantastiskt att höra! När jag nu skriver har ni lite drygt 7 timmar kvar till ert livs möte. Jag blir tårögd bara jag tänker på det. Stort Lycka Till på söndag!
Maria L

Sara sa...

Daniel och Sofie kommer inte åt sin blogg eller sin facebook från Kina så här kommer en hälsning. Allt har gått toppen i dag och vi har fått världens finaste son. Han är glad och pigg och vi har nu haft honom i 7 timmar. Nu sover han gott efter en lång dag och intensiv kväll med både lek och restaurangbesök. Som det ser ut nu kommer vi nog inte åt våra konton förrän när vi kommer till Beijing på lördag och då ska vi berätta mer!

Anonym sa...

STORT grattis till största lyckan!
Skrattar och gläds mer er!

/Hanna

Anonym sa...

Härligt, hoppas allt är bra och vi väntar på spänning med kommunikation med omvärlden.

Grattis

Peter

Anonym sa...

En liten människa har fått egen mamma och egen pappa! Vilken lycka...
Ha det bäst alla tre önskar Katja T.

Lisa sa...

Underbart :)

Medea sa...

Stort grattis till er och er son :-)!

Boremalm sa...

Många grattis!