tisdag 27 november 2012

Utflykter

Det har varit åtskilliga utflykter här i Kina och intrycken är många. Jag vet inte hur många olika ställen vi varit på och hur många gånger vi har gått i och ur en minibuss. Hade vi varit turister här hade det varit en ganska normal situation men att bli föräldrar till en 2½-åring samtidigt som allt detta är väldigt speciellt.

Dom flesta av utflykterna har varit riktigt bra men i slutet på vistelsen i Lanzhou var vi ganska trötta på att fara runt och ville bara stanna på hotellet och mysa med vår lilla kille. Sista dagen tog priset så vi blev guidade ner på en dammig flodbank vid Gula Floden för att kolla på en flotte av uppblåsbara fårhudar. Vad gör vi här?


Annars har det mesta varit bra som sagt och anledningen till att vi turistar är för att alla papper för Noah tar lite tid och då har man ordnat med så att vi inte sitter sysslolösa, om man nu skulle kunna göra det med en nyfiken 2½-åring?

Totalt har vi bara haft två lediga dagar där vi kunna göra vad vi vill och idag gjorde vi den sista utflykten. Imorgon är sista dagen i Beijing och då är Noahs papper klara på svenska ambassaden så vi kan åka hem igen på torsdag. Imorgon är också en ledig dag där vi kan göra vad vi vill vilket kommer bli en skön avslutning. Vi börjar verkligen längta efter att få komma hem med lilla Noah nu!

Under alla utflykter har vi passat på att både filma och fotografera en massa så vi kan njuta och minnas tillbaka då det varit lite svårt att vara "närvarande" hela tiden. Här är lite bilder från vad vi gjort igår och idag:

Besök på pandaparken Te-ceremoni där vi fick gott te som vi köpte med oss hem av


 
 Besök av Sommarpalatset.
Ett fantastiskt ställe där vi fick skrivit
våra fina pojkars namn av en kalligrafimästare.

Himmelska Fridens Torg med förbjudna staden.
Vegolunch på en buddistisk restaurang.
Äntligen en god grönsallad efter alla dessa dagarBesök på ett sidenväveri där det blev inköp att nytt täcke och kudde


Shopping och prutning där vi också fick köpa en extra resväska för att få med allt vi köpt under resan.
Vi besökte även en leksaksaffär där det blev lite shopping.
Dagens överraskning var att vi stötte på Håkan Juholt i leksaksaffären.
Noah var trött och somnade.12 kommentarer:

Erik sa...

Härligt att läsa. Ni är såå värda detta. Sa ni till Håkan: "Du borde juholt dig till sanningen" haha.

Kicki sa...

Han är bara helt underbart söt er son.
Kul att mössan passade :)

Helena Pettersson sa...

Underbart att få "följa med" på resan! :D

messan sa...

Åh, vad jag är glad för er skull! Stort tack för att jag får vara med och dela er glädje.
Kram till er hela familjen<3

Pernilla Hult sa...

fullspäckade dagar må jag säga och allt detta tillsammans med er lillprins :)
Klart man somnar av alla nya intryck, även ett litet yrväder har gränser ;)
Mys & må!

Kram

Anna (Orka mera) sa...

Tack för rapporten! Så härligt att följa er! Men Juholt alltså... hur gick det till??? :)

Jergen sa...

Fantastisk läsning! Så himla häftigt! Blir lite sugen på att besöka Kina faktiskt...

Iréne o Anders sa...

Hej på er familjen! Kan förstå om ni längtar hem nu. Att få visa Noah sitt fina rum och alla sina saker och låta honom få landa i att han fått en mamma o pappa. Tack igen för att vi får följa er på er resa. Kramar från oss/ Iréne o Anders.

EvaD sa...

Härligt med er rapport!Kan dock förstå att ni längtar hem, men det är ju också trevligt att göra! Tänk vad Noah ska bli förundrad. Men jag undrar också vad Juholt gjorde där alltså? Det skulle ni ha frågat!!!!! Viktigt att ha koll på såna däringa politiker. Ni är snart hemma och då är livet förändrat! Kram

anneliten sa...

Det ser ju verkligen ut som Noah fått jättebra kontakt med sin mamma och pappa. Underbart! Men undrar ni inte lite vad han tänker? Eller har ni tolkhjälp nu också?

Säger som alla de andra - superglad att få följa med på ett äventyr som jag aldrig varit i närheten av själv. Tack för att ni delar med er.

Daniel sa...

Vi undrar också vad Noah egentligen tänker Anneli. Vi kommunicerar dock ganska bra och han förstår oss väl nu. Han har också lärt sig några svenska ord :)
Jag tror han tycker allt är väldigt spännande och han ser för det mesta glad och nyfiken ut. Detta är stooor skillnad mot hans lilla värld på barnhemmet såklart.
Vi har fortfarande en guide som kan hjälpa oss med kinesiskan om det skulle vara något.

Daniel sa...

Det där med Juholt var väldigt märkligt..... kul där Erik! :)))